Меню
Меню

Връщане и замяна

    Пoтребителят има право без да дължи обезщетение и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор в 14 дневен срок, считано от датата на получаване на стоката.
За да упражни правото си на отказ, Потребителят следва да уведоми  "Петит Фльор" ЕООД за решението си да се откаже от договора с недвусмислено заявление. Потребителят може да използва  по-долу проложения формуляр:

ФОРМУЛЯР ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВО НА ОТКАЗ

или други форми за комуникация (електронна поща)

Чл. 13. (1) Потребителят няма право да се откаже от договора в случай че предмет на същия са: 

  1. за доставка на стоки, изработени по поръчка на потребителя или съобразно неговите индивидуални изисквания; 
  2. за доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност; 
  3. за доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

Потребителят е длъжен да върне стоките за своя сметка задължително заедно с касовата бележка и фактурата, ако има такава, като ги предаде на Petite Fleur или на упълномощено от последното лице, в срок от 14 дни от датата, на която Потребителят е упражнил правото си на отказ от договора.

При връщане стоката трябва да е в оригиналната си опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид. Petite Fleur възстановява на Потребителя заплатената от него цена за върнатите стоки по банков път. Сумата се възстановява в 14 дневен срок по предоставената от потребителя банкова сметка.

Petite Fleur има право да отложи възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не бъде представено доказателство, че е стоките са изпратени обратно, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано.

В случай че Потребителят не изпълни задължението си по алинея 5, без да уведоми Petite Fleur за забавянето и без да предостави уважителна причина за същото, се счита, че той е оттеглил изявлението си за упражняване на отказ от договора.

Когато във връзка с изпълнението по договора Petite Fleur е направил разноски и Потребителят се откаже от договора, Petite Fleur има право да задържи съответната сума за направените разноски или да изисква тяхното плащане.


    В случай, че има деклариран отказ на Потребителя от договора,  "Петит Фльор" ЕООД ще възстанови стойността на стоката, предмет на договора, без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни, от датата на която е уведомен за решението на Потребителя да се откаже от договора. Потребителят следва да върне обратно стоката без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни от деня, в който е информирал за отказа си от договора. Стоката следва да бъде върната без увреждания с придужаващата я документация,  "Петит Фльор" ЕООД запазва правото си в случай, че върнатата стока е с видими следи от употреба, с липсващи аскесоари и/или без придуржаващата я документация, да прецени дали да приеме върнатата стока.

Купувачът няма право да върне или замени бански костюми, бельо, бижута и очила. Продавачът запазва правото си, да не приема връщането на тези артикули и да не възстанови заплатената от Клиента сума по Чл. 57. от ЗЗП. За избягване на всякакви съмнения – при връщане от страна на Клиента на бански костюми, бельо, бижута и очила, Продавачът се задължава да върне стоката обратно към Купучава, като транспортните разходи са за сметка на последния.

При установено несъответствие на доставената стока с направената поръчка, клиента има право да предяви рекламация до две години от доставката на стоката, но не по-късно от два месеца от установяване на несъответствието с договореното, съгласно чл. 126 ал.1 от ЗЗП.

В случай, че претенцията е основателна клиента може да избере начина на удовлетворяване на рекламацията – чрез замяна на стоката с нова, съответстваща на сключения договор за продажба или поправка, ако замяната е невъзможна. Срокът за удовлетворяване на основателна рекламация е в рамките на един месец, съгласно чл.113 ал.2 от ЗЗП.

Клиента няма право да претендира за възстановяване на заплатената от него сума или намаляване на цената, ако търговецът се съгласи на удовлетворяване на рекламацията по някои от горните два начина.

Рекламацията се предявява пред фирмата. За да бъде уважена рекламацията, клиента трябва да приложи стоката както следва: правилно съхранявана;  без опити да бъдат поправяна или коригиана, придружена с документите, получени при доставката – касова бележка, фактура и други документи, установяващи несъответствието на стоката.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки